Diana Amft

Diana Amft patří mezi nepůvabnější německé herečky, i když už jí táhne na čtyřicítku - letos v listopadu se tak stane. Narodila se tedy sedmého listopadu 1975 v Německu, konkrétně v Güterslohu. Patří mezi ty herečky, které mají vystudovanou školu v tomto oboru. Koneckonců - to jsou v zahraničí skoro všichni. Pochází z poměrně chudší rodiny. Její otec byl vrátný. Ona sama ještě předtím než se dostala k filmu, pracovala ve videotéce.

Kromě herectví ještě studovala na soudního úředníka a pracovala chvíli i u soudu. Kromě toho chodila i na hodiny zpěvu. Začala hrát už v roce 1999, nicméně světový průlom nastal až o dva roky později. To natočila první ze sérií teenagerovských komedií. Ty jsou dodnes velmi úspěšné. V podstatě se to s ní táhlo od roku 2001 až do roku 2004. Nicméně se jí podařilo vymanit z charakteru těchto rolí.

Začala se prosazovat na poli romantických snímků, například Tajemství naší lásky. Obrovský úspěch jí přinesl seriál Deník doktorky. V Německu s tím pobláznila statisíce diváků. Jak je zjevné, tak její postava byla právě doktorka se jménem Grétka. Vloni natočila krimi komedii, kde si zahrála policistku. Diana Amft je podruhé vdaná a v současnosti očekává narození svého prvního potomka.

Autor:
Vydáno: