Děti z družiny na Afriku nezapomněly

V měsíci květnu si děti školní družiny na naší škole připomenuly Den Afriky, kdy se seznámily a získaly nové informace o tomto kontinentu. Nebyly to informace pouze o rozloze, počtu obyvatel, ale i informace o floře a fauně, ale i praktické ukázky oblečení afrických obyvatel a jejich tvorbu ve výtvarné činnosti.

Děti z družiny na Afriku nezapomněly

Děti z družiny nejvíce však zaujala umělecká tvorba těchto lidí, ale i jejich součásti oblečení a oblečení samotné. To jsme si mohli i vyzkoušet. Při této příležitosti vznikl i nápad, který jsme si odsouhlasili a dost času na jeho realizaci strávili. Děti z odděleních namalovaly zvířata, která můžeme najít a vidět v naší přírodě. Veverušáci k tomu však přidali i zvířata africká, tak jak je vidí oni. Chtěli jsme, aby děti z Afriky poznaly na oplátku naši faunu.

Když bylo vše hotovo, došlo k tomu nejdůležitějšímu. Právě dnes 27. 6. 2023 jsme předali mamince Verunky, která se stala sprostředkovatelem mezi námi a Afrikou, naše obrázky. Necháme se překvapit, jaký bude mít náš nápad odezvu. Rádi bychom byli, kdybychom mohli uskutečnit v prosinci 2023 besedu o Africe s člověkem, který tam žije, pracuje a který nás může později informovat o tom, kam se obrázky až dostaly.

Autor:
Vydáno: