Děti slavily v muzeu

V různých organizacích tak pro naši drobotinu ti dospělí organizují řadu her a jiných akcí, na kterých se ti, jimž jsou určeny skutečně „vyřádí“.

Děti slavily v muzeu

Druhého června, v pátek Den dětí oslavili také v nově otevřené expozici Muzea v Karlových Varech, kde si děti, včetně jejich doprovodu složeného z rodičů, ale i z babiček a dědečků mohli prohlédnout obnovené prostory muzea a jejich expozice, které všechny zaujaly a ti starší dokonce vzpomínali jak to dříve v těchto prostorách vypadalo, před provedenou generální rekonstrukcí.

Pro děti zde bylo připraveno hodně zajímavých koutků tvořivosti. Mohly si vyzkoušet tvořivost z papírových vystřihovánek, z korálků, ale i malovat. Na nově otevřeném a upraveném dvorku vyzkoušet práci s kamennou sekyrou, rozdělávat oheň po způsobu starých lovců mamutů, ale i jak se rýžuje zlato. Zde se jim plně věnovali pracovníci muzea a do těchto činností je zasvěcovali. Velkou radost měl drobot z divadelního představení divadélka Letadlo a ve hře o vesmíru se plně podíleli na vystoupení, tak že děti nakonec hráli sami pro sebe. Velice se poučili o planetách a slunci, ale i sami předvedly své vědomosti o tomto vědním oboru.

Když končilo odpoledne v muzeu, odcházeli přítomní bohatší nejen o pěkné zážitky, ale i nové zkušenosti. Velice se to všem líbilo a cestou domů si to chválili.

Autor:
Vydáno: