Děti školní družiny byly odměněny

Tak to praví staré české přísloví. To ovšem neplatí o dětech naší školní družiny. To neplatí o dětech školní družiny, které se snaží dle svých schopností plnit vše. Pravda je, že ne vždy se to povede a ne vždycky se na nás štěstí usměje. Ale my se opravdu snažíme.

Děti školní družiny byly odměněny

O tom svědčí i účast na „velikonoční soutěži“ v našem městě. Husovo náměstí v Berouně před Velikonocemi zdobil „Velikonoční betlém“. Ten určitě nikdo v celé naší republice neměl. Dříve se podobné betlémy dělaly při vítání jara. V betlémě měl své zastoupení Kohout a slepička s kuřátky, ovečky, kozlík, pejsek, ale i postavy chlapečka a holčičky, kteří nesou velikonoční vajíčka. Nově však přibyla kachna s kachňátky, nechyběli ani dva zajíci a k tomu všemu i velikonoční výzdoba. Při této příležitosti byla vyhlášena velikonoční soutěž. Ve „Velikonočním betlémě“ se nacházela též jedna pohádková postava, která k svátkům jara zcela určitě nepatří. Ale na druhou stranu krásně zpívá. Naším úkolem bylo najít ukrytou postavu a zjistit, jak se jmenuje a o co se vůbec jedná. Do pátrání se dala celá školní družina a postavu našla. Šlo o veverku neboli chipmunka, ať to byl Alvin nebo Chip a Dále z Rychlé roty. Vyplnili jsme soutěžní lístek a čekali, co bude následovat. Celkem se v soutěži sešlo 67 správných odpovědí. Postavičku z pohádky jsme nezískali, ale to vůbec nevadí. Všechna čtyři oddělení naší družiny obdržela krásné odměny – omalovánky, pastelky, pohledy našich večerníčkových hrdinů a krásné hrací karty kvarteta s historickými památkami našeho města. Ovšem snad největší odměnou byla kniha Jany Novákové, spisovatelky z Berouna s názvem Zvířecí škola. Koncem minulého týdne obdržely odměny děti z 2. a 3. oddělení, dnes děti z 1. a 4. oddělení. Kniha zůstane pro všechny k dispozici v naší družinové knihovně. Ale od minulého týdne již koluje po všech odděleních a knihu jsme si začali číst. Je velmi super, to opravdu nemá chybu. Myslíme si, že během několika dnů bude kniha přečtena.

Děkujeme Městskému úřadu Beroun za krásné odměny, ale především za super knihu, která nám udělala velkou radost. Již nyní se těšíme na to, že další soutěže pro děti budou pokračovat.

Autor:
Vydáno: