Den stromů

Den stromů byl vyhlášen ve světě již mnohem dříve, ale u nás v České republice se začal slavit od roku 1906. V tento den se po celém světě konají různé akce. I u nás ve školní družině a školním klubu se tyto akce staly tradiční. Musíme se připomenout, ale hlavně si uvědomit, jak důležité jsou stromy, lesy pro naši planetu. Díky nim je zde příznivé bioklima pro život člověka.

Den stromů

I my jsme si společně školní družina a školní klub uspořádali akci, kde jsme si zopakovali naše nejznámější stromy, poznávali jejich plody a potom i přiřazovali jednotlivé listy k našim dřevinám. Po tomto štafetovém závodě jsme se odebrali na malou vycházku do blízkého okolí a poznávali stromy zde. Nasbírali jsme si ve skupině nějaké listy a po návratu zpět do školy začal další úkol. Z nasbíraných listů jsme měli vytvořit nějaké zvíře. S tímto úkolem jsme se vyrovnali všichni na výbornou.

Z našeho umění vzniklo mnoho krásných obrázků. Poslední částí dnešního odpoledne bylo vystřižení listu v jednotlivých odděleních, které se navzájem lišily barvou. Na vystřižený list jsme každý napsal sám za sebe nějaké přání našim stromům. Poté jsme listy nalepili na předem připravený podzimní strom.

Odpoledne uteklo jako voda, i počasí nám docela přálo. A jak to na závěr všechno dopadlo?

1. oddělení:
1. 3. skupina, 2. 2. skupina, 3. 1. skupina

2. oddělení:
1. na tomto místě se umístily skupiny 1, 2, 3

3. oddělení:
1. 2. skupina, 2. 3. skupina, 3. 1. skupina

4. oddělení:
1. 3. a 1. skupina, 2. 2. a 4. skupina

Školní klub:
1. 2. skupina, 2. 4. skupina, 3. 3. skupina

V porovnání všech výsledků si nejlépe vedlo 3. oddělení paní vychovatelky Lucky Heroutové. Všem zúčastněným blahopřejeme.

Autor:
Vydáno: