Dárky pro děti

Dárky pro děti jsou jednoduché koupit, dokud jsou malé, pro ty starší a už i pubertální to je velký problém. Vezmeme to od začátku. Když je malé dítě, tak alfou a omegou jsou pro něho hračky. Když si to rozdělíme, tak holky jsou parádnice a estetičky už odmalička.

Takže tady to jsou panenky Barbie. Dříve byly klasické mrkací a dokonce i mluvící panny, kde se jim dozadu dala kazeta a ony mluvili, to už dneska není, takové panenky se nevyrábí. Tady je to jasné. Nyní tu jsou plyšáci a taktéž mluvící zvířátka. To je dneska velký hit, když zvířátko mluví. Takový příklad je tzv. mňoukací kočka či mluvící papoušek.

Jejich princip spočívá v tom, že se třeba kolem té kočky projdete a ona třikrát zamňouká. Byly doby, kdy byla velká euforie, když měl někdo psa Nováka, který pocházel z televize Nova. Holčičky mají rády i kuchyni, takže se nic nezkazí ani tímhle dárkem. Kluci mají v oblibě autíčka a stavebnice. Dříve byly v módě angličáky, to se sbíralo léta a ani dnes to není nic neobvyklého. Také jsou nákladní auta nebo nějaká sportovní. Když to vezmeme obecně, tak obě dvě pohlaví by si měla hrát i se společenskými hrami, protože se tak utváří jejich osobnost a cvičí se u toho i mozek.

Dospělejší děti chtějí techniku, takže mobily, iPody, počítače, mp3 přehrávače a tak dále. Výjimkou není ani oblečení. Když se to rozdělí, tak větší děvčata oslňují módou a kluci technikou. Občas se to vymění. Obě dvě pohlaví v adolescentním věku chtějí také dvd s filmy a koncerty a cd s hudbou. Je velkou chybou, že dnešní děti příliš nečtou knihy. Dříve kniha byla jedním z nejčastějších dárků pro dítě. Pokud by rodiče chtěli nalákat děti na knihy, tak můžeme doporučit jednoho z modernějších autorů knih pro děti – Jo Nesbø. Je to sice autor krimi příběhů, ale také vynikající série o doktoru Proktorovi a dvojici Líze a Bulíkovi.

Autor:
Vydáno: