Dárek ze ZOO

Poslední měsíc zbývá do Štědrého dne a nastává tak období horečného shánění nejrůznějších dárků. Pro mnohé není nejnáročnější dárek koupit, ale spíše vymyslet něco vhodného. ZOO Tábor se letos rozhodla podobným váhavcům výběr usnadnit a připravila mnoho vánočních voucherů na neobvyklé a zajímavé zážitky. Nejen že potěšíte své blízké, ale ještě pomůžete zvířatům v táborské zoologické zahradě. Ta kvůli letošnímu opakovanému dvojímu uzavření přišla o velkou část příjmů a uvítá proto jakoukoliv pomoc od svých příznivců.

Dárek ze ZOO

Chcete v zoo mezi zvířaty strávit co nejvíce času a celý den vám nestačí? Není problém, můžete přímo v areálu i přespat. Přesně pro to je tu náš program Přenocování v zoo. Ubytujeme vás ve vybavených pokojích přímo uprostřed areálu naší zoo. Usínat i probouzet se tak budete za zvuků našich zvířat a poznáte, že i noční život je v zoologické zahradě velmi pestrý,“ láká na oblíbený zážitkový program mluvčí ZOO Tábor Filip Sušanka.

Milovníci zvířat ocení také možnost stát se ošetřovatelem zvířat. „Zájemci se na celý den stanou posilou našeho týmu a vyzkouší si, co taková práce přesně obnáší. Ráno je zařadíme do směny a dáme jim k ruce zkušeného parťáka, který je provede celodenní péčí o zvířata i o celou zoologickou zahradu. Díky tomu se dostanou k našim zvířatům tak blízko, jak by se jinak nedostali. Navíc je pustíme i do běžně veřejnosti nepřístupného zázemí zahrady a nakouknou pod pokličku příprav. Zjistí, že příprava vhodné a vyvážené stravy je občas velká alchymie. Některé tento zážitek ovlivní natolik, že podobnou cestu zvolí i ve svém budoucím profesním životě,“ popisuje další výjimečný zážitek mluvčí Sušanka.

Zakoupením některého z těchto zážitků příznivci táborské zoologické zahrady potěší nejen své blízké a přátele, ale významně podpoří i samotnou zoo. Ta totiž kvůli letošnímu dvojímu nucenému uzavření pro veřejnost jen sčítá další a další ztráty. „Už na jaře jsme se museli dlouhých šest týdnů obejít bez návštěvníků a tato nemilá situace se nyní opakuje. Milionový výpadek příjmů z jara tak opět narůstá. Naši příznivci nás ale mohou podpořit i nyní. Stačí zavítat na náš e-shop a koupit některý ze suvenýrů. Nabídka je opravdu pestrá. Kromě toho mohou už nyní vyřešit vánoční dárky. Ideální pro milovníky zvířat jsou roční vstupenky i poukazy na zážitkové programy, například den ošetřovatelem či nocování v zoo,“ říká ředitel ZOO Tábor Evžen Korec.

Podpořit táborskou zoologickou zahradu lze i jinak, například adopcí vybraného zvířete či sponzoringem celé zoologické zahrady. Podporovatelé získají celou řadu výhod a zajímavých dárků včetně celoročních vstupenek. Samozřejmostí je vánoční dárkový certifikát. Bližší informace o adopci zvířat, podpoře zoo i zážitkových programech zájemci zjistí na webových stránkách ZOO Tábor www.zootabor.eu.

Zdroj: ZOO Tábor
Vydáno: