Daniel Wu

Daniel Wu patří v současnosti mezi jednak nevytěžovanější a jednak nejlepší asijské herce. On je trochu netypický příklad asijského muže – vysoký 185 cm, vážící skoro 73 kilo. Přestože je to Asiat, tak se narodil ve Spojených státech Amerických, konkrétně v Kalifornii, v Berkeley. Má dvě starší sestry. Právě jedna z nich mu doporučila, aby se začal život modelingem, no a pak už to jelo.

Od 11 let se učil bojovým uměním, mimo jiné wushu, ve kterém je mistr. Jeho idolem je Jackie Chan. Tato legenda ho bere jako vlastního syna. Mimoto Daniel Wu vystudoval architekturu na prestižní americké univerzitě – mimochodem – jeho angličtina je naprosto bezchybná a lahodná. Jeho prvním filmem se stal Bishonen. Zde ztvárnil homosexuálního policistu. Velmi těžký úkol pro zkušeného herce, natož pro debutanta. Film je docela prošpikován intimnostmi, což je na Čínu dost zvláštní. Některé scény měly být údajně vystřiženy, ale nestalo se tak.

Evropské publikum a zbytek světa ho poprvé naplno vnímal v negativní roli po boku Jackieho Chana – New Police Story z roku 2004. Pak šel jeden film za druhým. Zatím poslední velký úspěch je z roku 2016 – Into the Badlands – v češtině Pustiny. Už jsou natočeny i další série. Daší výrazný počin z hlediska amerického všeobecně světového publika je novinka Tomb Raider po boku Alicie Vikkander z letošního roku. Daniel Wu je ženatý a má jednu dceru.

Autor:
Vydáno: