Ďábelský kapr

Klasikou na vánočním stole je kapr. O tom nemůže být sporu. Většinou se dělá kapr na klasický způsob – obalovaný v trojobalu. Občas prosákne kapr na modro nebo kapr na černo, ale stálící zůstává ten obalovaný. Existuje však strašné množství variant. Dnes to bude tzv. ďábelský způsob. Ale nelekejte se, není to ostré.

Vezmeme si kapra. Musíme ho zbavit kůže. Když je tedy zbavený kůže, tak ho osolíme a poprášíme hladkou moukou. Nyní si připravíme směs. Smícháme hořčici, olej, mletý pepř a citronovou šťávu. Tímhle porce kapra potřeme. Nyní by se zdálo, že se půjde obalovat. Taky, že ano, ale pouze ve strouhance. Obaleného kapra opečeme na oleji, pak přikryjeme pokličkou a dodusíme doměkka. Tady je jasně vidět, že to není nic těžkého. Můžou pomáhat při přípravě i děti. Například zamíchávat tu směs, ale jen pod dozorem.

Autor:
Vydáno: