Čteme i u prvňáčků

Naše družina je již řadu let zapojena do projektu Celé Česko čte dětem. Proto od samého zahájení naší činnosti jsme v odděleních započali se čtením. Ne jinak tomu je i u našich malých prvňáčků, které se do projektu také již dostali.

Čteme i u prvňáčků

Stačí malá chvilka četby a je vyhráno. Takto to začalo i v 1. oddělení naší školní družiny. Děti sice číst neumí, ale paní vychovatelka s nimi již začala. Vybrali si knihu spisovatelky Ljuby Štíplové „Byla jednou koťata“. Dobrodružství kočičích kluků Macourka, Canfourka, kočičky Pacičky a jejich rošťáckého kamaráda Kočičáka známe i z televizních večerníčků. Ale u nás vládne kniha.

Byla jednou koťata vypráví o partě nezbedných koťat. Menší, ale zvídavější Macourek s Canfourkem jsou velmi zvědavá koťata, kteří mají za kamaráda staršího Kočičáka. Trojice kočičích kluků tropí různé lumpárny, ale vždy se jimi sami vytrestají a ze svých chyb se poučí. Například si dělají legraci z kočičky Pacičky, která se bojí myší. Na Pacičku vytáhli plechovou myš, kterou pustili do pokoje, kde se Pacička česala. Ta se tak lekla, že vyskočila skoro až ke stropu. A kluci se mohli potrhat smíchy. Ale odplata byla jistá. Na kluky vyrazila celá myší rodinka, kterou vyrušila plechová myš. A to se zase smály myši. Takováto dobrodružství zažívají s našimi koťaty i naši prvňáčci. Tak hezké čtení.

Autor:
Vydáno: