Čokoládový dort, Vaflová srdce a malinové mističky

Tentokráte na dortík, vaflová srdíčka a sladké ovocné mističky.

Čokoládový dort

Nejprve si umícháme těsto. Do misky dáme hladkou mouku, sůl, kypřící prášek, cukr, vanilkový cukr, mléko, kakao a vše důkladně promícháme. Těsto nalijeme do kulaté formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Hotový korpus si necháme vychladnout. Mezitím si rozpustíme čokoládu na vaření ve vodní lázni spolu s máslem. Mícháme důkladně, aby se poleva nepřipálila. Polevu necháme zchladnout a polijeme s ní povrch dortu a vložíme ztuhnout do lednice.  

Vaflová srdce

V misce si smícháme hladkou mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, máslo, mléko, žloutky, vše šleháme, až posléze přidáme vyšlehané bílky s cukrem. Vyšlehané těsto si dáme do vaflovače s formou na srdíčka a už jen čekáme. Hotová vaflová srdce si necháme vychladnout a posypeme cukrem. 

Malinové mističky

Nejprve si upečeme mističky - je celkem jedno, jestli v muffinovači nebo v troubě. Okraje mohou být vroubkované, ale nemusí se to tak stát, to je úplně jedno, záleží na každém samostatně. Smícháme si hladkou mouku, cukr, sůl, mléko, vejce, rozpuštěné máslo, důkladně vše promícháme, dáme do formiček a pečeme. Hotové mističky si necháme vychladnout. Zatím si v mixéru rozmixujeme maliny s vanilkovým cukrem. Tuto směs lijeme do vychladnutých mističek a ozdobíme ještě lesním ovocem.

Autor:
Vydáno: