Cesta za pokladem

Tu pro ostatní mladší oddělení každým rokem připravuje nejstarší oddělení družiny – Veverušáci. V letošním roce proběhla akce 24. září.

Cesta za pokladem

Školní výuka skončila, jde se na oběd a hned potom odchází každé oddělení do své družiny. Jen Veverušáci velmi rychle berou věci a vydávají se značit cestu, kterou budou ostatní oddělení samostatně procházet, hledat ukryté zprávy dle své barvy, plnit zadané úkoly a nakonec i slíbený poklad. Počasí nám přeje a my musíme velice rychle připravit cestu, aby se vše splnilo. Po deseti minutách se vydává na cestu 1. oddělení – naši nejmenší prvňáčci, kteří hru zažívají poprvé. Za dalších 15 minut odchází 4. oddělení a po dvaceti minutách 3. oddělení. Děti jsou všechny velmi natěšené a tak cesta probíhá velice klidně a poměrně rychle. Jde nám o to, aby si prvňáčci prošli ulice Závodí, aby se dokázali dobře orientovat, ale všímali si i všeho kolem dokola, co zde vidí. Vždyť dané úkoly jsou právě směrované na pozornost při postupu na trase. Než děti začnou hledat v cíli poklad, musí si přečíst ještě i poslední úkol, kterým je hádanka. A co se v ní nachází?

CO JE POKLAD, KDO TO VÍ?
HÁDANKA VÁM VÍNAPO.
DO TRUHLY HO NESTRČÍTE,
ANI HO NIKDE KOUNETEPÍ.
PĚSTUJTE HO, STAREJTE SE,
NEROSTE TOTIŽ ANI V SELE.
NAJDOU HOJEN RÁKADIMA,
KTEŘÍ SE MAJÍ VÁŽNĚ RÁDI.
CO JE TEDY PRÁVĚ BOHATSTVÍ?
NO PŘECE VĚRNÉ TELPŘÁSTVÍ!

Po přečtení hádanky se pak postupně všichni pouští do hledání pokladu. Cesta nám utekla, všichni poklad našli a byli spokojení. Tak za rok opět „Cesta za pokladem“.

Autor:
Vydáno: