Česko zpívá koledy s regionálním Deníkem

Když jsme se před několika dny dozvěděli o akci, Česko zpívá koledy s regionálním Deníkem, neváhali jsme ani minutu a řekli si, že do toho půjdeme. Vždyť není problém koled, které jsme nacvičovali na vánoční besídku pro rodiče. Problém jsme však spatřovali v tom, kde se všichni sejdeme a které to místo bude k této akci důstojné.

Česko zpívá koledy s regionálním Deníkem

Po chvíli váhání jsme dostali nápad, že u nás v parku, který leží na Školním náměstí, je krásný přírodní ozdobený smrk a to že bude ono místo pro nás stvořené. Své rozhodnutí jsme okamžitě nahlásili našemu Berounskému deníku, který naše rozhodnutí respektoval a byl jím i nadšen. Tak nyní ještě několik zkoušek a naše premiéra může začít.

Je středa, 9. prosince, a my jsme po obědě. Oblékáme se a pomalu a jistě budeme odházet do blízkého parku před školou, kde nyní budou mít děti školní družiny premiéru svého vystoupení. Přihlásili jsme se do akce s Berounským deníkem – Česko zpívá koledy. Každé oddělení se svou paní vychovatelkou odchází k blízkému nazdobenému smrčku v parku, který ještě nesvítí. Ale jeho záře je vidět v podvečer, když se setmí široko daleko. Zde na nás již čeká paní šéfredaktorka Berounského deníku paní Petra Lišková a současně s námi přichází i naše paní ředitelka Hana Kozohorská. Utváříme nepravidelný útvar a posloucháme úvodní slova k zahájení celé akce. Pak se již parkem linou tóny kytary a dětský zpěv. Tradiční koledou Nesem vám noviny, začínáme přesně ve 13, 30 hodin akci, Česko zpívá koledy. Dále pak pokračujeme koledou Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Jak jsi krásné neviňátko, Pásli ovce Valaši. Těmito koledami se na stovce míst České republiky předvedli všichni ti, kteří se do této akce zapojili. My jsme si ještě v závěru zazpívali další vánoční písně. V úplném závěru nás paní šéfredaktorka pochválila a oznámila nám, že jsme se jí líbili a že zítra jistě budeme v Berounském deníku. My, jsme ji za její slova chvály poděkovali a od dětí školní družiny předali vlastnoručně vyrobené dárky – zlaté prasátko pro štěstí, betlém a přáníčko s přáním krásných Vánoc. Poté jsme se již všichni rozešli po odděleních, abychom se trochu zahřáli. Bylo totiž po dešti a byla docela zima. Ve zpěvu koled jsme ještě pokračovali v družině druhého oddělení.

Autor:
Vydáno: