Čertovské odpoledne

Mikuláš, čerti a andělé se pomalu a jistě připravují na své velké vystoupení. Mikulášská nadílka se rychle přibližuje a již chybí jen několik dnů. Na takovou přípravu se přišly podívat i děti z 1. oddělení školní družiny. A jistě byly velmi překvapení, co vše se dá při takovéto akci dělat.

Čertovské odpoledne

1. oddělení školní družiny odchází na „Čertovské odpoledne“ po školní výuce směrem k domu dětí a mládeže. V přilehlém parku je připraveno několik čertovských disciplín, které děti musí splnit.

První stanoviště nese název „Čertí guláš“. Tady na děti čeká zajímavý úkol. Mají vybrat z mnoha vlastností jen ty, které se čertům líbí. Všichni jsme pochopili, že musíme vybírat ty špatné vlastnosti. Písmenka z obrázků dají dohromady tajenku. A my to zvládli na jedničku.

Na druhém stanovišti na nás čekají čertí pořekadla. Ta jsou rozdělena na dvě části a naším úkolem bylo, spojit ty části, které k sobě patří. Pro některé děti to bylo i dosti těžké, přesto to zvládly.

Na třetím stanovišti byly rozmístěné pytle a my podle hmatu měli uhodnout, co se v nich nachází. I tento úkol jsme splnili a pokračujeme dál.

Na čtvrtém stanovišti probíhala „čertí rozcvička“, čert asi věděl, že je docela zima a chtěl, abychom se trochu zahřáli a rozpohybovali. Po splnění úkolu na čtvrtém stanovišti následovalo vyhodnocení. Každý z nás obdržel OSVĚDČENÍ o absolvování ČERTÍ AKADEMIE a k tomu ještě i medaili za splnění úkolů s čertíkem.

Čertovské odpoledne jsme si užili, ale už jsme se těšili do tepla.

Autor:
Vydáno: