Cena dětské poroty

Český filmový a televizní svaz FITES, z. s., za podpory Městského kulturního centra Beroun a města Beroun uděluje CENU DĚTSKÉ POROTY – BEROUNSKÝ MEDVÍDEK 2017. Jste zvědaví, jak dětská porota hlasovala? Dozvíte se to v článku níže.

Kittlerová Eva, 13 let
Lichožrouti: Žerou lidem vždy jen jednu ponožku z páru. Líbily se mi všechny detaily, chlupy a oči. Ale hlasovala jsem pro Normální autistický film. Já jsem pro tento film hlasovala, protože si myslím, že je poučný a mohl by pomoci lidem, kteří buď s nimi žijí, nebo s nimi třeba chodí do školy. Bylo to zvláštní a velice depresivní. Jeden byl šťastný a spokojený se svým životem, a druhý zase neuvěřitelně smutný a sebevražedný.

Matyáš Levíček, 13 let
Lichožrouti
: Film o ponožkových banditech. Skvělé výtvarné zpracování postaviček i úžasné Prahy. Jediné na co příště pozor – byla odporná voda.

Václav Med, 10 let
Lichožrouti
: Je to bezkonkurenční film.

Barbora Paterová, 9 let
Lichožrouti
: Hezký film o ponožkách. Velmi originální, nádherné, výtvarné.

Adam Reiterman, 17 let
Lichožrouti: Dobrý design. Animace Vltavy a jiné vody místy pokulhávala. Barevnost mohla být výraznější. Animace postav, zvláště pusy, byla skvělá. Zápletka dostatečně pochopitelná. Ale hlasoval jsem pro Normální autistický film: Super – mega – dobrý. K zamyšlení. Každý příběh jiný, každý silný. Místy vtipný. Dobré titulky. Úžasný film, který se bude špatně překonávat.

Adam Veselý, 12 let
Lichožrouti: Krásné výtvarné zpracování. Krásně naprogramované postavičky, bylo krásně vidět vlákna Lichožroutů. Praha krásně reálně zobrazena. Příběh by mohl být originálnější. Mínusy: Vltava (voda) bylo slyšet šplouchání, ale přitom se ta voda nepohybovala. Další díl Lichožroutů prosím! Ale lepší zpracování vody. Hlasoval jsem ale pro Autistický film: Je dobré, že lidi chtějí ukázat lidi s touto poruchou. Budeme tedy vědět, co je to za lidi. Děkuji vám za natočení filmu a podpoření těchto dětí!

Adriana Dupačová, 9 let
Lichožrouti
: Zaujalo mě, jak byl Hihlík vodotěsnej. Nelíbilo se mi, jak vypadali lidi.

A který film nakonec zvítězil? Vítězem se stal film Lichožrouti.

Autor:
Vydáno: