Celé Česko čte dětem

Součástí tohoto projektu se koná již 4. ročník Týdne čteme dětem. Tento týden jsme započali v naší školní družině právě dnes, 2. 6. 2014.

Celé Česko čte dětem

Je po obědě a děti školní družiny se připravují na výšlap na Městskou horu. Všechna oddělení se dnes zúčastní zahajovací akce 4. ročníku Týdne čtení dětem. V rámci oslav Dne dětí si Městský dům dětí a mládeže připravil soutěžní odpoledne pod názvem Cesta za pohádkou. Na trase bylo celkem 8 stanovišť, na kterých se plnily různé úkoly, jež byly motivovány nejrůznějšími pohádkami. Také na stanovištích nás přivítaly pohádkové postavy, které nás seznámily s tím, co nás čeká a nemine. Přicházíme na start a každý z nás obdržel startovní kartu, do které se za splnění úkolů dávají razítka, aby bylo známo, zda jsme prošli celou trasu „Cestou do pohádky“. A nyní se můžeme vydat na cestu.

Na prvním stanovišti nás vítá Šmudla se Sněhurkou. Šmudla si pro nás připravil rozbité zrcadlo a my si musíme najít tu část, která do zrcadla patří. Když jej najdeme a složíme, potěšíme Sněhurku, která nám dá do karty razítko. Na druhém stanovišti nás vítá krásná Princezna se zlatou hvězdou na čele. Ta totiž někde ztratila prstýnek a my jej máme najít v naplněných sáčcích. Podařilo se prstýnky najít všem. Další úkol za námi a další razítko. Na třetím stanovišti na nás čekala Princezna Koloběžka. Ta pro nás připravila soutěž v jízdě na koloběžce. Ano, a další úkol splněn a další razítko. Na čtvrtém stanovišti čeká princ Bajaja se svým drakem. Naším úkolem bylo strefit draka přímo do břišních svalů. A opět všichni úkol splnili a my pokračujeme na páté stanoviště. Zde nás vyhlíží Fiona a v pozadí vidíme Shreka. Fiona nás odvádí na loučku a společně s ní přivoláváme Shreka. Naším úkolem je zde hledat v určitém prostoru bulvy. Za splnění získáváme další razítko do karty. Na šestém stanovišti nás čeká Popelka a má pro nás připraveno několik misek. Naším úkolem je třídit hrách a čočku. Za splnění úkolu pro macechu získáváme razítko do karty. Na sedmém stanovišti jsme očekávání krásnou Zlatovláskou, která na bále poztrácela korále. My navlékáme korálky na špejle. Opět všichni splnili a pokračujeme tak na osmé stanoviště. Zde nás vítá Šípková Růženka s úkolem. Nejprve každý z nás má za úkol přinést růže na obrázku a pak poznáváme různé kytičky. I tohoto úkolu jsme se zhostili bez ztráty razítka a pozvolna docházíme do cíle. Zde nás víly dekorují královskou medailí za splnění úkolů a předávají nám sáček sladké odměny. Cesta za pohádkou byla super. Všechny úkoly jsme splnili a takto započal i náš 4. Týden čtení dětem.

Autor:
Vydáno: