Bylinkový salát a Salámová pizza

Recept na lehký bylinkový salát a skvělou salámovou pizzu.

Bylinkový salát

Tento salát je velmi snadný a lehký, takže se hodí pro každého. Jako první si vybereme zelené bylinky podle svého vlastního výběru. Může to být úplně cokoliv, prostě co kdo má rád. Bylinky si tedy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Rozprostřeme je na talíř. Cherry rajčata si také omyjeme pod tekoucí vodou a dáme je na tři minuty spařit do vroucí vody. Pak je vytáhneme a po vychladnutí jim oloupeme slupku. Následně je rozložíme okolo bylinek. Nyní si vezmeme misku - do ní dáme ocet, cukr, kardamom, sůl a mletý pepř. Rozmícháme a posypeme touto směsí bylinky a rajčata. Na závěr si vezmeme sýr podle vlastní chutí a ozdobíme jím bylinky. Pokud někdo nemusí cherry rajčátka, tak si klidně může dát klasická velká rajčata, či úplně jinou zeleninu.

Salámová pizza

Pizza je dnes už klasikou nejen v Itálii, ale skoro po celém světě. Vyrobíme si jednoduchou verzi se salámem. Těsto na pizzu si můžeme koupit, abychom se nemuseli dělat s kynutým těstem. To si tedy rozbalíme a rozprostřeme do kulaté formy. Nyní ho potřeme rajčatovým protlakem nebo kečupem, případně nějakou omáčkou, která by měla ale obsahovat rajčata. Následovat bude salám - byl by lepší nějaký tvrdší, ale kdo nemá takový rád, může si dát, jaký chce. Na salám dále vložíme tvrdý sýr, osolíme, opepříme a navrchu ještě posypeme několika černými olivami. Pizzu dáme do vyhřáté trouby a pečeme. Každá trouba peče jinak, takže časy jsou vyloženě orientační. Hotovou pizzu si vyndáme, ozdobíme zelenou bylinkou a můžeme posypat i arašídy. Kdo arašídy nechce, tak je prostě nedá.

Autor:
Vydáno: