Bugs Bunny

Bugs Bunny patří mezi největší stálice studia Warner Bros, přičemž je už na světě skoro sedmdesát pět let. Byl vytvořen v Leon Schlesinger Production, které se později přejmenovalo právě na Warner Bros. Původně se začal objevovat od třicátého dubna 1938, ovšem v trochu jiném vzhledu, než má dnes.

Současná podoba spadá do roku 1940, přesněji ke dvacátému sedmému červenci. To bylo také datum prvního příběhu uvedeného na obrazovku. V podstatě hned měl úspěch. 

Je zajímavé, že ten možná největší úspěch přišel během druhé světové války. Bugs Bunny nebo jen králík Bugs je charakterem kladná postava nebo hrdina, jak kdo tomu chce říkat. Vystupuje spolu s dalšími kolegy. Obvykle to býval například Tasmánský čert. Ten se jevil jako v uvozovkách trouba, kterého králík Bugs pokaždé přelstil. Například v jednom z příběhů ho dokonce oženil s tasmánskou čerticí.

V dalším díle ho pro změnu Bugs zase léčil. Spočívalo to v tom, že mu našel snad všechny choroby na světě a předepsal mu na ně nitroglycerin. Jestli Tasmánský čert čekal, že se vyléčí, i když mu doopravdy nic nebylo, tak se přepočítal. Jak mu Bugs nalil jednu lžičku a on ji polknul, tak to v něm bouchlo. Nakonec ho dostal i do porodnice, kde se mu narodilo netradiční dítě - dělová koule.  

Autor:
Vydáno: