Brazilská polévka

Ovšem existují i výjimečné případy. Například brazilská polévka. Tam je hlavní přísadou hovězí maso. Recept je vcelku jednoduchý. Drobně nakrájená cibule se zpění na oleji, přidají se kostky hovězího masa a krátce se osmahne.

Je vcelku jedno, jakou část hovězího použijete. Nemusí to být koneckonců tento druh masa. Kdo nemá hovězí rád, může si ho nahradit kterýmkoliv jiným. Následně se vše podlije vývarem a dusí se to.

Když je maso skoro měkké, tak se přidají pokrájené sterilované fazolky. Nyní přichází na řadu další zelenina - papriky, červené, zelené, prostě jakékoliv, i mix, oloupané nakrájené rajče, znovu se vše zalije vývarem, přidá se trošku majoránky, pepř, kmín a dovaří se to doměkka. Ještě k té majoránce - lepší aroma a chuť se získá, když se rozemne v ruce. Nyní už se polévka jen dohotoví.

Na závěr se do polévky přidá jemně usekaná feferonka a když tak se dosolí podle chuti. Velmi často se používá vývar z kostky, neboli z bujonu. Lidé to berou jako usnadnění práce. Ovšem z mého pohledu je to hloupost. Z bujonu to nebude tak dobré, jako když se připraví vývar. Je to vcelku lehké. Do vody se dají kosti a kořenová zelenina, cibule, k tomu nové koření, celý pepř a bobkový list a nechá se to vařit.      

 

Autor:
Vydáno: