Anna K.

Narodila se čtvrtého ledna 1966 ve Vrchlabí. Jelikož je Vrchlabí považováno za dejme tomu horskou oblast, tak je jasné, co Anna K dělala, když byla dítě a posléze i dospívající slečna - lyžovala.

Ovšem to už jen velmi sporadicky, protože když byla ve třetí třídě základní školy, tak se přestěhovala s rodiči do Prahy.

Ještě jí nebylo ani devět let, když začala vystupovat v legendárním divadle Semafor. První desku vydala v roce 1993. Je zajímavé, že většina lidí ji neznala a přesto se deska stala komerčním hitem. Ještě pořád to však nebylo ono. Dá se říci, že celorepublikově prorazila až o šest let později. To přišla na svět deska Nebe. Stejnojmenná písnička z tohoto cd se stala jejím největším hitem v kariéře.

Ze stejného cd pochází ještě druhý hit - Nelítám nízko. Mimo sólové kariéry se podílela i na dalším velkém hitu spolu s dalšími umělci - Ty jsi jako já. Anna K nemá sice děti, ale zato má v oblibě zvířata. V roce 2010 jí byla diagnostikována rakovina prsu. Z té se nakonec úspěšně vyléčila. Od té doby provádí různé přednášky a osvětu. Už dvacet let žije s hudebníkem Tomášem Varteckým

Autor:
Vydáno: