Aneta Langerová

Vítězka historicky prvního ročníku talentové soutěže Česko hledá Superstar, se narodila dvacátého šestého listopadu 1986 v Benešově. Jinak o sobě prohlašuje, že je rodačka z Říčan. Její cesta k hudbě se vlastně datuje odmalička. Sice začala jako čtyřletá s tenisem, nicméně v šesti letech přešla na klavír a po dalších dvou letech ke kytaře, kterou ovládá mistrně i dnes.

Rok 2004 jí změnil život. Tehdy se právě přihlásila do už zmíněné soutěže, kterou vyhrála. Tím pádem se rozjel bláznivý kolotoč, ze kterého se vlastně dodnes nevymanila. Ještě téhož roku vydala album Spousta andělů. Na to, že to byl debut, tak získal značný úspěch a Aneta Langerová se tím pádem dostala na seznam žádaných zpěvaček. Už deset let podporuje nadační fond Světluška. V roce 2007 spatřilo světlo světa druhé album - Dotyk.

Třetí album bylo Jsem z roku 2009. Mimo hudbu podporuje další charitativní organizace kromě už zmíněných Světlušek. Zatím poslední deskou je Na Radosti, jenž vydala minulý rok. Dvakrát za sebou dokázala porazit Lucii Bílou v Českém slavíku a uzmout ji první místo. Od začátku kariéry je také na přetřes její soukromí. V roce 2010 se odhodlala se veřejně přiznat ke své jiné orientaci.

Autor:
Vydáno: