Andersenovo odpoledne ve třetím a prvním oddělení

Ve třetím a prvním oddělení naší školní družiny jsme si připomněli spisovatele H. CH. Andersena a jeho proslulé pohádky Ošklivé káčátko, Princezna na hrášku a další.

Andersenovo odpoledne ve třetím a prvním oddělení

Třetí oddělení s paní vychovatelkou Lucií Heroutovou se nejprve pustilo do čtení pohádek H. CH. Andersena – Císařovy nové šaty a Princezna na hrášku. Obě pohádky se nám velmi líbily. V další části jsme zavzpomínali na večerníčky, které ještě dnes mnozí z nás sledují v televizi před večerním programem. Vždyť v letošním roce slaví své 55. výročí. Rozdělili jsme se do skupin a snažili se poznat z textu, o jaký večerníček se jedná. Většina z nás dokázala uhodnout, o co jde. Za správné odpovědi jsme získali body a pak vyhodnotili nejlepší.

Andersenova odpoledne se zúčastnili i naši nejmenší prvňáci. I pro ně paní vychovatelka Nováková připravila program k Andersenovu odpoledni. Nejprve si povídali o tom, kdo byl Andersen a co to je za akci Noc s Andersenem. Po té mluvili o pohádkách, jestli znají nějaké, zda by je mohli i vyprávět a přitom se na jednu pohádku podívali. Po zhlédnutí pohádky se rozdělili do skupin a snažili se zodpovědět otázky z kvízu Znáte večerníčky? Některé pohádky však prvňáčci vůbec neznali. Na úplný závěr se podívali na pohádky, o kterých neměli ani tušení. Takto proběhlo Andersenovo odpoledne v prvním oddělení.

Autor:
Vydáno: