Adventní tvoření přechází ve vánoční dílnu

Doba radostného očekávání, příprav na Vánoce, doba rozjímání a dobročinnosti. Dříve tato doba byla i dobou postní, kdy byly zakázány zábavy, svatby atd. Letos doba adventu je od 28. 11. – 24. 12. A tak se všichni snaží tuto dobu co nejvíce užít, a hlavně co nejvíce zkrátit dobu očekávání Vánoc. Stejně na tom jsou i děti naší školní družiny. Ty mají jistě o zábavu postaráno a jejich čekání jim opravdu utíká.

Adventní tvoření přechází ve vánoční dílnu

Doba adventu ve školní družině začala adventním tvořením. Nejprve jsme se začali připravovat na Mikulášskou rodinu – čerty, Mikuláše a anděly. Ve 4. oddělení si vyrobili velkého anděla jako dekoraci do okna. A postupem času se v odděleních přešlo na předvánoční dílnu. A co se tvořilo? Co se vyrábělo? Bylo toho docela hodně.

Ve 4. oddělení vyráběli vánoční stromeček jako stojánek na ubrousky, který bude jistě zdobit vánoční stůl. Nechyběla ani výroba přáníček se stromečkem a andělem. V plánu je ještě vánoční svícen s přírodninami.

3. oddělení vyrábělo dekoraci do okna jako závěs, tvořilo vánoční lampičku dekorovanou ubrouskovou technikou. Nechyběla ani přáníčka.

Překvapení jistě je od našich nejmenších prvňáčků v 1. oddělení. Ty si vyrobili krásnou šitou zlatou rybičku, která jim jistě splní přání. Nezapomněli ani na adventní věnec, přáníčko a super zvonečky z malých květináčků, které byly též krásně zdobeny. V neposlední řadě přišlo i na obrázek sněhuláka. Děti měly radost z napadnutého prvního sněhu v Berouně.

Děti z 2. oddělení si pro tvoření vzaly velké sousto. Ještě před tvořením pro své rodiče a svou rodinu, byla tvorba dobrých skutků. Zapojili jsme se i do projektu Ježíškova vnoučata. Nejprve výroba malovaných kamínků, které věnovaly Infocentru v Berouně, výroba většího množství přáníček pro klienty Domova seniorů TGM Beroun. A co jsme dělali pro své rodiče? Zdobili jsme perníčky, vyráběli malý svícen ze skořápek ořechů a nezapomněli jsme ani na přáníčka.

Adventní tvoření si užívaly i děti z kroužku „dovedné ručičky“. Nejprve Mikulášská rodina, přáníčka, svícen, ale také zdobení perníčků.

Jak lze vidět, děti ve školní družině se opravdu nemají ani čas nudit. A to je dobře. Tím se nám skutečně zkracuje doba čekání na Vánoce. A kdy budou? Za několik dnů se již dočkáme.

Autor:
Vydáno: