Adventní soutěžení

Část dětí se dnes zúčastnila posledního kurzu Bruslařské školy v prvním pololetí letošního školního roku 2023 – 24. děti, které nechodí na bruslení si též dnes užily. Probíhalo „Adventní celodružinové soutěžení“.

Adventní soutěžení

Je krátce po 13 hodině a my se scházíme ve školní družině 1. oddělení. Po krátkém úvodním slovu se rozdělujeme na čtyři skupiny, ale trochu jinak, než jsme rozděleni v odděleních. Čtyři skupiny, kde jsou zastoupeni účastníci od 1. – 5. třídy, změří své síly v několika soutěžích, jež se vztahují k Vánocům. Jako první jsme obdrželi vánoční osmisměrku, ve které musíme najít devět věcí, které jsou spojeny s Vánocemi. Podle správnosti a rychlosti luštění získáváme body. Ve druhé soutěži jsme obdrželi každá skupina obrázek, který si všichni členové museli prohlédnout a zapamatovat si, co na něm je. Po pěti minutách obrázek odevzdáváme a na soutěžní kartu odpovídáme na pět otázek. Opět všichni spolupracují. A na jaké otázky jsme odpovídali? Kolik je na obrázku myšek, jaké roční období je zde znázorněné, zda je na obrázku medvěd, jestli je na obrázku jehličnatý či listnatý strom. Poslední otázka byla velice záludná. Měli jsme napsat kolek je na obrázku celkem zvířat. A aby to nebylo tak jednoduché, každá skupina vysílá do boje jednoho prvňáčka, který bude odpovídat. Odpovídat dle skutečnosti, co si zapamatoval, ale pak odpovídá i celá skupina, co napsala. Zdá se, že se všichni s úkoly vyrovnali a my zapisujeme opět body. I malí prvňáčci to zvládli na výbornou. Ve třetím soutěžním úkole musí z každé skupiny vystřihnout, složit a zajistit stabilitu perníkové chaloupky. Vždyť Vánoce jsou přeci založené na pohádkách. Ostatní ze skupiny měli najít a zapsat do startovní karty 59 kartiček s číslem a písmenem a složit z nich tajenku. Ta zněla: VÁNOCE MAJÍ KOUZELNÝ KLÍČ, KTERÝM NA PÁR DNŮ ODEMYKAJÍ MYSL A SRDCE VŠECH. Se štafetou se poprali všichni výtečně, ale každý v jiném čase. Takže šlo o získání bodů v rychlosti. Po skončení štafety z každé skupiny jeden účastník z páté třídy jde obodovat nejlepší perníkovou chaloupku. Body zapisujeme a přistupujeme k poslední soutěži. Obdrželi jsme pozdrav z Austrálie v podobě osmisměrky. Naším úkolem bylo najít osm zvířat, která v Austrálii žijí a něco si o nich říci. I tento úkol jsme splnili, a tím jsme mohli přejít k sečtení bodů a k vyhodnocení. A víte, jak to dopadlo, i když jsme si všichni mysleli, že boj je vyrovnaný?

1.     místo – 2. skupina – 1028 b
2.     místo – 3. skupina – 790 b
3.     místo – 4. skupina – 664 b
4.     místo – 1. skupina – 296 b

Vítězům blahopřejeme, ostatním děkujeme za účast, a určitě se ještě do Vánoc všichni sejdeme společně na další plánované akci.

Autor:
Vydáno: