Advent začal i ve školní družině

Je to doba radostného očekávání příchodu Vánoc, doby rozjímání a dobročinnosti. V dřívější době byl Advent dobou postu, kdy byly zakázány zábavy, svatby a hodování. Advent v dnešní době je pro nás zábavným obdobím. Ve městech jsou vyzdobené ulice, na náměstích je rozsvícený strom a vánoční trhy. Lidé shání dárky pro své blízké, které o Štědrém večeru necháváme pod ozdobeným stromečkem.

Advent začal i ve školní družině

Toto kouzelné období je též známo pečením cukroví, výrobou adventních věnců, které zkrášlují naše domovy. Postupně od 4. neděle adventní se zapaluje jedna svíčka. Všichni se těšíme na vánoční čas strávený v rodinném kruhu. Toto období v letošním roce nám trochu nabourává epidemie koronaviru. Přesto se všichni snažíme o to, aby i letošní Vánoce byly krásné.

Dobu čekání na Štědrý den si zkracují i děti naší školní družiny. Advent pronikl do všech oddělení školní družiny, přesto nejdříve začaly s přípravou děti 1. oddělení. Oddělení je rozděleno do čtyř skupina a v tomto týdnu si skupiny vyrobily každá svůj adventní věnec. Jde o věnec dekorativní, vyrobený z papíru a přírodnin. Na jeho výrobě se podílely děti po celý týden tak, aby si ho mohly ve své družině užít. I tato dekorace jim zkrátí dobu čekání na Štědrý den. Věříme, že děti nezůstanou pouze u adventních věnců, ale postupně budou vyrábět další a další dárky. Během prosince bude postupně probíhat v jednotlivých odděleních „vánoční dílnička“.

Autor:
Vydáno: