Adoptivní rodičovství

Sponzoring nebo adopce jsou mnohem vhodnější vánoční dárky! Zoufalé kňučení a vyděšený pohled hladového a žíznivého zvířete uvázaného v mrazu ke stromu v lese nebo k lavičce v parku. Rok co rok přinášejí média hrůzné zprávy o čtyřnohých nešťastnících, kteří měli tu životní smůlu, že se stali vánočními dárky. Přesto se pokaždé najdou další nezodpovědní lidé, kteří mylně považují zvíře za milé překvapení pod stromeček. A pak býváme svědky týrání, které ne vždy skončí šťastně.

Přitom existuje jednoduché řešení, jak zvíře darovat, aniž by to obdarovaného jakkoliv zatížilo – finančně nebo třeba nárokem na péči a jeho volný čas. Nevěříte? Vyzkoušejte, jaké to je darovat někomu adoptivní rodičovství konkrétního zvířete v ZOO Tábor. Ta se zaměřuje na chov zvířat ohrožených vyhynutím a její pracovníci díky pozitivním ohlasům návštěvníků nabízejí adoptivní rodičovství zájemcům i letos.

„Díky adoptivním rodičům především zpestřujeme zvířatům jídelníčky,“ říká zástupkyně mluvčího zoo Alena Zvěřinová. Adoptivní rodičovství je určeno jak jednotlivcům, tak i firmám, ale zájem mají i školy, jednotlivé třídy žáků nebo školní kluby. „Podle toho se liší benefity, které adoptivním rodičům zvířat v průběhu roku poskytujeme,“ doplňuje Alena Zvěřinová s tím, že podporovatelé zvířat dostávají například volné vstupenky do táborské zoo, tematické knihy nebo některý ze zážitkových programů. Samozřejmostí je také každoroční setkávání adoptivních rodičů a sponzorů přímo v zoo, kde je pro ně vždy připraven speciální program.
Podrobnosti o konkrétních zvířatech k adopci a o výhodách, které z toho adoptivní rodiče mají, jsou uvedené na webu zootabor.eu/adopce-a-sponzorstvi.

Zdroj: ZOO Tábor
Autor:
Vydáno: