Abba Stars

Skupina Abba Stars, patří v českém hudebním rybníčku mezi ty tzv. revivalové skupiny. To v pravém slova smyslu znamená, že přezpívávají písničky bývalého švédského hudebního fenoménu - skupiny ABBA. Letos je tomu už jedenáct let, co jsou na scéně. I když se jedná o revival, tak to neznamená tzv. druhou ligu, právě naopak. Skupinu založili dva pánové - Dan Dobiáš a Michal Vaněk. Pak už jen zbývalo najít si dvě zpěvačky.

A to se podařilo. Jako první to byla Beatris Todorová. Ta vystudovala konzervatoř a také účinkovala například v legendárním divadle Semafor. Druhou zpěvačkou se stala Petra Peterová. Ta pro změnu absolvovala tzv. Ježkárnu neboli Ježkovu konzervatoř. Co se týká jejích uměleckých počinů, tak se dá vzpomenout spolupráce s Petrem Mukem. V této sestavě si po nazkoušení několika písniček vyjeli na svoje první vystoupení.

Stalo se tak v září 2004 a od té doby se vlastně pořád vezou na takové úspěšné vlně. Přesně po roce vydali svoji první desku Golden songs. Za tohle album získali dokonce platinovou desku. Pozvat si je může člověk na vystoupení vlastně kamkoliv. Mají za sebou dokonce i úspěch v anketě Český slavík Mattoni. Stali se totiž skokany roku, což je na revivalovou skupinu velký úspěch.  

Autor:
Vydáno: