A zase bez lyží

Zase prší a prší, lije a lije. Ach jo? Kdy ten sníh už konečně napadne. Neustálá slova, která se točí kolem dokola.

A zase bez lyží

Je neděle, 19. 2. 2023, a my máme budíček. Běsivé probuzení opět do deště. Následuje hygiena, úklid a jdeme na snídani. Zde již máme připravené „švédské stoly“. To je super! Po vydatné snídani chvíle osobního volna k dokončení úklidu a vracíme se zpět do jídelny. Nyní nás čeká přednáška o výzbrojí, a to, jak se časem mění. Seznamujeme se s typy lyží, hledáme rozdíly, poznáváme různé druhy obuvi atd. Po skončení přednášky desetiminutová přestávka a jdeme hrát hry. Rozdělili jsme se na pět skupin, aby to bylo spravedlivé a jdeme na to.

Jako první je vyhlášen „bobřík mlčení“. Rozdělujeme se do pěti skupin, které později budou soutěžit mezi sebou. Když jsme rozdělené, nemluvíme, a naším úkolem je seřadit se podle jména podle abecedy. Pokud někdo ze skupiny promluví, skupině se strhávají body. Dle rychlosti seřazení se počítá umístění. A výsledky? 1. místo – 4. skupina, 2. místo – 1. skupina, 3. místo – 2. skupina.

V druhé soutěži máme 30 přesmyček českých měst a naším úkolem je rozluštit a na příslušnou řádku napsat název města. Šlo nejen o správnost, ale i rychlost. A jak to dopadlo? Na prvním místě je 3. skupina, na druhém 2. skupina, na třetím místě 4. a 1. skupina, na 4. místě 5. skupina.

Ve třetí soutěži přišlo na řadu „živé pexeso“. Každá skupina poslala do boje jednoho zástupce. Ostatní se rozdělili po dvojicích, každý si zaujmul své místečko a jdeme hrát. A výsledky? 1. místo – 3. skupina, 2. místo – 1. a 4. skupina, 3. místo – 5. skupina, 4. místo – 2. skupina.

A tak skupiny bojují mezi sebou. Musíme se snažit, soutěží bude ještě víc. Po skončení dopoledního programu jdeme na oběd. A hurá! Venku přestalo pršet a chumelí a chumelí. Sláva! Po obědě máme polední klid a hned po něm odcházíme na procházku do blízkého okolí sjezdovky. Navštívili jsme i rozhledu v blízkém okolí. Alespoň uvidíme, kde budeme lyžovat. Během cesty jsme si zahráli schovku a pak již jdeme zpět. Jdeme se sprchovat, abychom měli ještě čas si něco zahrát. Po příchodu jdeme do sprch a poté odcházíme na další tři soutěže. První ze soutěží bylo vyluštění šifry. Někomu to rvalo déle, někdo byl rychlý. Vítězem se stala 1. skupina, po ní na druhém místě 5. skupina a na třetím místě 2. skupina. Po ukončení šifrování následují hádanky z naší historie, kdy poznáváme osobnosti tehdejší doby. Poslední byla soutěž štafet, kdy jsme si měli zapamatovat a naučit jednu sloku básně a poslední člen štafety ji musel napsat. Na 1. místě se umístila 1. skupina, 2. místo 2. skupina a 3. místo obsadila 3. a 4. skupina. Potom večeře, chvíle osobního volna a jdeme na večerní činnost. Nejprve hra městečko Palermo, kterou si organizovaly děti samy a pak ještě dvě hry, zábava na hodinu. Potom již jen vyhodnocení dnešního dne, program na zítra. Snad půjdeme na sjezdovku i s lyžemi. Po denním pokynu uklidíme jídelnu, jdeme na pokoje, hygiena a již dobrou noc. Dnes o něco málo déle. Tak zase zítra.

Autor:
Vydáno: