A je to tady

Koncem loňského školního roku byla vyhlášena nakladatelstvím Albatros narozeninová soutěž, ve které se může získat knihovna plná krásných knížek. Albatros totiž začal slavit 65. výročí jeho vzniku. Vyhlášení soutěže proběhlo na Dni dětí s Kika nábytkem 31. 5. 2014. Nakladatelství dodá sto knih do knihovny, kterou dodá nábytek Kika.

A je to tady

Od samého počátku jsme váhali, zda se do soutěže zapojíme, ale protože jsme děti zvídavé, soutěživé a děti do nepohody, šli jsme do toho. Soutěž započaly děti, které nyní navštěvují školní klub, pokračují v soutěži děti, které nyní jsou ve 2. oddělení školní družiny a říkají si MEDVĚDI. Počátkem nového školního roku pokračuje druhá etapa této soutěže o knihovnu plnou knih a Medvědi se vrhají do práce. Stále se nic neděje, my soutěžíme, pozitivní výsledky pro nás téměř žádné. Ani nevíme, zda správně odpovídáme, ale hlavně, že soutěžíme. Až jednoho dne v posledním týdnu školy v roce 2014 dostáváme email od nakladatelství Albatros. Blahopřejeme Vám k získání knihovny plné knih, která v nejbližší době bude předána. Nejbližší doba je ovšem po Vánocích, neboť čekání nám narušily zimní prázdniny. V novém roce se dozvídáme termín: 14. leden 2015.

A je to tady! Ozývá se v družině Medvědů. Ano, je to tady a my 14. 1. 2015 odjíždíme v osm hodin ráno autobusem do Kika nábytku v Čestlicích. Po hodinové jízdě autobusem zastavujeme na parkovišti u Kika a rozhlížíme se kolem. Nikde nikdo. Nevadí. Než opustíme autobus, následuje svačinové posilnění, malé občerstvení, nabití nových sil. Po svačině odcházíme od autobusu a proti nám přichází nějaký vysoký pán s igelitovou taškou a s ním naše paní vychovatelka. Obchodní dům je sice otevřen až od 10 hodin, ale to nám nevadí. Vystupujeme z autobusu, pán Jakub Novák z nakladatelství Albatros, který společně s paní Rešlovou má na starosti tuto soutěž. Po společném představení společně odcházíme k východu Kika nábytku, kde pro nás za malou chvilinku přichází zaměstnanec vedení Kika a odvádí nás do společenských prostor. Odkládáme si oblečení, usedáme ke stolům a čekáme s napětím, co bude následovat. Netrvá to dlouho. Slova se ujímá paní, která zastupuje vedení Kika a srdečně nás spolu s panem Novákem vítá a připomíná, proč se vůbec scházíme. Připomněla nám, že jsme se stali vítězi druhé etapy soutěže. Od prodejny Kika dostáváme v papírových krabicích složenou knihovničku, která určitě rozměrově není vůbec malá. Ale kde máme ty knihy? Pan Novák upozornil, že knihy budou v nejbližší době zaslány k nám do družiny, a že se klidně může stát, než přijedeme zpět, že budeme mít knihy již v družině. Opět jsme velmi netrpěliví a už se těšíme. Všichni nám srdečně blahopřejí a doufají, že i nadále bude v soutěži pokračovat. My slibujeme, že ano, děkujeme za krásné dary a předáváme od nás všem malou pozornost. I obdarovaní jsou nadšeni. Pomalu a jistě se loučíme, děkujeme ještě jednou a odcházíme k autobusu. Nakládáme knihovnu a odjíždíme zpět.

Už se nemůžeme dočkat, až budeme sestavovat knihovnu. Spousta dotazů – jak asi bude vypadat, jak bude velká a kam ji vůbec dáme? Toť otázka. Ale i ona snad bude vyřešena. Jdeme na oběd a rychle, rychle do družiny. V družině již uprostřed leží krabice s díly knihovny a vedle tři veliké krabice a jeden balíček, Co to asi je? Ano, a je to tady. Máme tu i knihy! To je super. Vrháme se na sestavování knihovny. Rozdělujeme si práci a snažíme se co nejrychleji mít hotovo. Asi po hodince práce je knihovna sestavena. My ji dáváme na dané místo a nyní se můžeme vrhnout na rozbalování knih. Máme vytvořeny skupiny, jak kdo bude rozbalovat. To je nadšení. Tolik knih a všechny jsou jiné. Prohlížíme si je, ukládáme vedle a už bychom si z nich chtěli číst. Když je vše rozbalené, zkoušíme knihy počítat. Je jich přesně sto a mimo máme ještě těch pět, které jsme dostali od pana Nováka při předávání knihovny. To je super. Jedna lepší než druhá. A mezi nimi i Herry Potter. To je paráda! Knihy jsou pestré, žánr je různý od pohádek, po dobrodružné, ale i naučné. Až bude více času, a opadne první velké nadšení, musíme si jich více užít.

Přichází mezi nás i paní ředitelka, blahopřeje nám k výhře a je vidět, že i ona z nás má velkou radost. Radost nezastírá ani naše paní vychovatelka Květa Hrbáčková. Všichni blahopřejeme nakladatelství Albatros k jeho 65. výročí vzniku a moc a moc děkujeme. Poděkování patří i Kika nábytku za přepychovou knihovnu, ale i vedení naší školy, které nás uvolnilo k převzetí odměny za soutěž.

 

Autor:
Vydáno: