5Angels

Když téměř před osmi lety vystřelila do českého éteru dětská hudební skupina 5Angels, nikoho nejspíš nenapadlo, že bude fungovat i v roce 2015. Skupinu pěti dívek ve věku zhruba od šesti do devíti let založil Stano Šimor.

Ten je velmi uznávaným hudebním skladatelem a producentem. Do dnešního dne dívky vydaly pět alb. Z toho je jedno muzikálové, ale o tom až za chvíli. Skupina prošla zásadními přesuny.

Z původních členek zbyla jedna jediná - Nikola Mertlová. Jinak jsou všechny ostatní tzv. po výměně. První album ještě v původní sestavě vyšlo v roce 2009, jednoduše pojmenované po názvu skupiny. Stejný rok přinesl i tzv. live cd. Po roce vydali desku Krásnej den. Ta je zajímavá i tím, že se na ní nachází duet Hvězdný rej s Karlem Gottem. Na dosah byla v pořadí třetí studiová deska.

Tady si tak trochu zahráli s pubertálními dívkami obdivujícími Justina Biebera. Nazpívali písničku Bieber Fever. Poslední deska je muzikálová - rok 2012 - Andílci za školou. Tento muzikál měl našlápnuto na úspěch, a tak se také stalo. Mimo 5Angels zde účinkovali i české herecké hvězdy. Například Sabina Laurinová nebo Ondřej Havel. Toho můžou diváci znát ze seriálu Ulice. Se Sabinou Laurinovou spolupracovali ještě jednou. Vloni jim hrála v klipu k písni Pár dnů lásky.         

 

Autor:
Vydáno: