Články
Do Vánoc zbývá ještě docela dost týdnů, avšak některé cukroví se už může připravovat dopředu, i když to dnešní není tenhle případ. Ořechy jsou jednou z nezbytných ingrediencí při výrobě vánočního cukroví a dnes si ukážeme takové jakoby kytičky.
Veršování tentokráte na téma podzim.
Kysané zelí možná dětem nechutná, nicméně se jedná o neskutečný druh zbraně proti různým nebezpečným chorobám. Navíc se dá použít do různých jídel nebo jako příloha. V zimě je neocenitelným zdrojem vitamínu C. Obvykle se nechává kysat zimní zelí. To se očistí od vrchních listů a odřeže se košťál, který přečnívá. Uvnitř zelí se křížem nařeže, aby nezůstal celý. Pak už se strouhá na speciálním struhadle. Říká se, že nastrouhané zelí by mělo mít tloušťku dva až tři milimetry.
Tentokráte se dozvíte zajímavosti například o gepardech, svalech nebo nehtech.

Na pestrobarevné paletě zvířecích druhů v moderních zoologických zahradách nebývají dnes pouze velcí savci – také mnozí zástupci ptáků, či plazů vyžadují naší pozornost, protože se ve své domovině stávají bytostně ohrožení lidskou činností. Rovněž v ostravské zoo je k vidění neobvykle pestrá druhová skladba zvířat a rozhodně k tomu přispívají také akvária. Na každém kroku tu něco crčí, tu něco bublá…
první 135 270 405 406 407 408 409 501 593 poslední