Články

Vánoční cukroví-Ořechové kytičky

Do Vánoc zbývá ještě docela dost týdnů, avšak některé cukroví se už může připravovat dopředu, i když to dnešní není tenhle případ. Ořechy jsou jednou z nezbytných ingrediencí při výrobě vánočního cukroví a dnes si ukážeme takové jakoby kytičky.


detail

Kysané zelí

Kysané zelí možná dětem nechutná, nicméně se jedná o neskutečný druh zbraně proti různým nebezpečným chorobám. Navíc se dá použít do různých jídel nebo jako příloha. V zimě je neocenitelným zdrojem vitamínu C. Obvykle se nechává kysat zimní zelí. To se očistí od vrchních listů a odřeže se košťál, který přečnívá. Uvnitř zelí se křížem nařeže, aby nezůstal celý. Pak už se strouhá na speciálním struhadle. Říká se, že nastrouhané zelí by mělo mít tloušťku dva až tři milimetry.


detail

Potápěči v zoo aneb Jak probíhá údržba velkých akvárií

Potápěči v zoo aneb Jak probíhá údržba velkých akvárií

Na pestrobarevné paletě zvířecích druhů v moderních zoologických zahradách nebývají dnes pouze velcí savci – také mnozí zástupci ptáků, či plazů vyžadují naší pozornost, protože se ve své domovině stávají bytostně ohrožení lidskou činností. Rovněž v ostravské zoo je k vidění neobvykle pestrá druhová skladba zvířat a rozhodně k tomu přispívají také akvária. Na každém kroku tu něco crčí, tu něco bublá…


detail

první     135     270     405 406 407 408 409     501     593     poslední